CNC-maskiner och skärande bearbetning

Tips om CNC-maskiner och NC-maskiner

Plastföretag drar stor nytta av den senaste tekniken

Det finns så mycket spännande teknik att dra nytta av inom industriproduktion. Många svenska företag har investerat en hel del i den nya maskintekniken. Flera företag erbjuder formsprutning med formsprutningsmaskiner som ger riktigt goda resultat. Det handlar om snabb produktion men också om hög kvalitet.

Många företag tillverkar snabbt och precist

Oavsett om det gäller enstaka prototyper av plast eller en komplett produktion av tusentals delar så kan flera plastföretag hjälpa till. De har tekniken och kunskapen som krävs för att erbjuda formsprutning som är snabb och som ger högsta kvalitet.

Med moderna formsprutningsmaskiner så kan företagen se till att komponenterna som tillverkas har den form som krävs och att de designas med rätt plast. Arbetsmetoderna är inte bara smarta vad gäller kostnaden för själva produktionen. Vår miljö tjänar också på ett eliminerat svinn och minskade kostnader för energi.

Med truckar som kör själva!

Något mycket spännande är de självkörande truckar som några företag nu jobbar med. Det här är förarlösa truckar som lastar och laddar i enlighet med programmering. De jobbar tillsammans på verkstadsgolvet och drar ner på tiden för varje produktion. Ett besök hos ett sådant företag är en spännande upplevelse. Moderna maskiner, truckar utan förare och operatörer som kan plasttillverkning möts för att tillverka framtidens bästa plastkomponenter.

29 Jan 2019