CNC-maskiner och skärande bearbetning

Tips om CNC-maskiner och NC-maskiner

Svenska verkstäder som klarar bandbockning

För dig som söker effektiv tillverkning av din produkt eller komponent så kan bandbockning vara ett gott alternativ. Denna form av bockning är smidig, snabb och modern samtidigt som resultatet är exakt och produktionskostnaden relativt låg. Det finns gott om företag i Sverige som har stor erfarenhet av denna teknik och som kan erbjuda färdiga prisalternativ såväl som föreslå ytterligare lämpliga behandlingar och bearbetningsmetoder så att du kan välja bästa möjliga tillvägagångssätt för att få den produkt du behöver, samt lever upp till dina krav på kvalitet.

Bandbockning som teknik

Bockning är en mycket mångfacetterad teknik, som i och med bandbockning på många sätt har fulländats. En bockningsmaskin kan utföra olika moment som bearbetar en metallkomponenet och som ger den dess slutgiltiga form. Detta kan göras med allt från metalltråd, till rör och stora plåtstycken. Skillnaden mellan en vanlig bockningsmaskin och en bandbockningsmaskin är att den senare kan utföra en mäng olika bockningsmoment, istället för bara ett. Tack vare att maskinen har utbytbara verktyg som den automtiskt kan skifta emellan så kan en komponenet matas in i maskinen och komma ut på andra sidan helt färdig. På de sekunder som komponenten befinner sig i maskinen utför den allt från bockning och stansning till gängning och borrning, allt utifrån vad som har programmerats in på förhand.

Svenska verkstäder

I Sverige finns gott om verkstäder som klarar av denna teknik, och som kan erbjuda kompletta lösningar för din produkt som blir mycket prisvärda. Bandbockningsmaskinen spar en otrolig mäng tid och personalresurser då produkterna bokstavligt talat tillverkas som på räls. Detta innebär också att en verkstad kan ge dig en kostnadsuppskattning som är bra mycket bättre än den skulle ha varit vid mer traditionell tillverkning, där fler steg och fler maskiner är inblandade. Kontakta ett företag som har gedigen erfarenhet och som kan erbjuda flexibel tillverkning, oavsett hur stor volym eller komplex komponenet det handlar om. En bandbockningsmaskin kan hantera både mycket små, fina detaljer och större komponenter, så oavsett vad du behöver bör det inte vara något problem för en seriös verkstad. Ett företag som jobbar med bandbockning hittar du här »

Planera väl

Kontakta en verkstad i god tid för att processen ska bli så smidig som möjligt. Även om själva bockningsmomenten går snabbt i maskinen, så föregås detta naturligtvis av samma gedigna planeringsprocess som all form av tillverkning. Beroende på hur avancerad komponenet du vill få tillverkad så kanske företaget eventuellt måste beställa specialverktyg eller på andra sätt samarbeta med andra verkstäder för att kunna erbjuda dig ett så bra pris som möjligt. Dessutom, är du ute i god tid så finns det mer svängrum utifall att en plötslig förändring skulle behöva göras i exempelvis volymantal eller design, och din verkstad har möjlighet att ändå bli färdig och leverera en komplett produkt till deadline.