CNC-maskiner och skärande bearbetning

Tips om CNC-maskiner och NC-maskiner

Svensk cnc svarvning i världsklass

Med svarvning så skär man bort lager på lager för att nå en viss form. Det här är en klassisk beskärningsteknik som har använts på ett traditionellt vis inom den svenska metallindustrin. Idag kommer du inte att se böjda ryggar över manuella svarvar i en vanlig svensk metallverkstad. Det är nämligen mycket vanligare att man använder sig av cnc svarvning för att få fram de färdiga delarna och komponenterna. Det här är en teknik som använder sig av samma verktyg och rörelser men där kraften kommer från en maskin som dessutom har programmerats att svarva på rätt sätt. Resultaten är fantastiska och svenska verkstäder efterfrågas även i andra länder tack vare hög kvalitet.

Cnc svarvning i Sverige

I Sverige så jobbar man med cnc-tekniken för en rad olika typer av produktioner och svarvningen är inget undantag. Med cnc svarvning så kan man ta fram små och stora detaljer som ska användas för olika syften. Maskinerna jobbar på ett mycket effektivt sätt och de tar fram delar som är klara för användning då man inte behöver någon särskild typ av efterbehandling. Cnc-maskinerna har paneler där man kan följa det som händer och operatörerna är experter på att läsa av arbetsprocessen och styra den åt rätt håll. I områden som Gnosjöregionen så finns det en hög koncentration av företag som klarar av den här tekniken och som även ser till att hänga med i utvecklingen så att man får tillgång till en riktigt modern och uppdaterad produktion.

Hög kvalitet på material och arbete

Det är inte bara de moderna maskinerna som gör att svenska verkstäder är så eftertraktade. Det handlar förstås i första hand om att man kan erbjuda kombinationen av de bästa materialen och arbete som inkluderar den erfarenhet som krävs för en effektiv och bra produktion. Dagens svenska cnc operatörer är utbildade för att klara av avancerade svarvningsprojekt och för att kunna problem-söka då detta blir nödvändigt. På så vis så håller man den höga kvaliteten och man ser till att produktionsprocessen håller sig inom de tidsramar som man har för sitt projekt.

Unika projekt

Det finns förstås mycket unika projekt och cnc-svarvning kan användas även för dessa. Genom att bygga sin programmering på en ritning eller prototyp så får man den exakthet som krävs och även mycket avancerade och invecklade mönster går att ta fram med cnc-svarven. Det här gör att verkstäder som är proffs på tekniken kan erbjuda sina tjänster till så många olika typer av projekt. Man avväger först om svarvningen blir den bästa metoden och även vilka material som lämpar sig för projektet. Sedan kan man dra igång tillverkningen och hålla sig till snabba leveranser och en hög kostnadseffektivitet. Det här gillas av kunder som vet att de får hög kvalitet på komponenter till priser som är mycket skäliga.